Restaurang Saloon i Ängelholm drabbades hårt av tuffare tag för bättre brandskydd

Kommunens räddningstjänst gjorde ett antal oanmälda kvälls- och nattillsyner på en rad krogar i Ängelholm och Örkelljunga, skriver Ängelholms Dagblad (HD). Brandkåren kontrollerade utrymningsvägar, brandredskap, ordning och reda samt om etablissemanget bedrivet ett systematiskt brandskyddsarbete.

Räddningschef Bengt-Ove Ohlsson säger till HD att man höjt ribban för brandsäkerheten och gjort jämförelser hur andra kommuner bedriver sitt skyddsarbete mot brand.

Krogen Saloon mister nu alkoholtillståndet när kommunens socialnämnd tar till det hårdast möjliga straff efter upprepade anmärkningar. Att kommunen gått så här långt är mycket ovanligt. I Ängelholm har det bara hänt en gång i modern tid, skriver HD.

Sedan utredningen drogs igång har Saloon kontrollerats 11 gånger. Anmärkningarna gäller inte bara svagheter i brandskyddet.

Krögaren Mahmod Alrawi Mosleh tänker överklaga kommunens beslut och begära inhibition, att förvaltningsrätten blockerar kommunens beslut i väntan på slutgiltig prövning. Alrawi Mosleh vill nu bli av med krogen och vill sälja. Han tycker han fått orättvist hårda krav mot sin verksamhet och att Sallon utsatts för felaktiga rykten. Han vill därför utmana kommunen att granska polisens noteringar. Vi är inte de som haft mest bråk, men självklart händer det att folk är berusade. Vi säljer inte vatten, säger Alrawi Mosleh till HD.

Källor

HD: Saloon mister alkoholtillstånd

HD: Oanmälda brandinspektioner gav bättre brandskydd