Mikael Höglind intervjuas av Näringslivet i Uddevalla

Mikael HöglindMikael Höglind intervjuas i denna artikel av Näringslivet i Uddevalla. Ljungskile har en spännande blandning av industri och handel, med centrumhandel och företag i närområden på Aröd, Lyckorna och i Backamo. Här finns service och ett brett handelsutbud med stora och små butiker, mekanisk industri, high tech och utbildningsföretag.

Mikael Höglind arbetade som tekniker och värdetransportör när sedeltian blev en guldtia och värdesäckarna därmed betydligt tyngre. Pansarbussen mätte bara 1,45 cm invändigt så för Mikael med sina 2,03 cm i strumplästen blev det tufft för ryggen!

”Jag blev tvungen att ändra inriktning, minns Mikael Höglind, som då hade fått ett kontaktnät inom säkerhet. Han började bygga upp sitt företag inom brandskydd parallellt med arbetet som värdetransportör.”

Det var några tuffa år, berättar Mikael Höglind, men företaget fick en bra grund att stå på. Sen dess har vi vuxit otroligt mycket och breddat verksamheten.

Mikael Höglind startade Vivestra som levererar brandskydd

Idag erbjuder Vivestra brandskydd i form av utbildning, utrustning, underhåll och kontroller. Upptagningsområdet är Fyrstad, Skaraborg och Göteborgsområdet. Senaste tillskottet var ett kontrakt på fem miljoner kronor med Västra Götalandsregionen, som innebar att Vivestra kan anställa tre nya medarbetare.

”Man kommer inte längre än man siktar, menar Mikael som för några år sedan gick in i Almis verktyg Tillväxtbarometern. Vi hade bestämt oss för att vi ville växa och fick nu några goda råd på vägen.”

Företaget bytte namn från Brandskydd Väst till Vivestra och bjöd in ett antal externa styrelseproffs, bl a Nils Carlsson som blev styrelseordförande. Tillväxten ökar successivt och 2011 var omsättningen 12 miljoner, men målet är 25 miljoner kronor. Man började också arbeta mer strukturerat, bland annat med systemet Balanserade Styrkort.

”Tillväxten beror på att arbetet hela tiden ökar, vi får allt fler kunder, berättar Mikael Höglind. Företaget finns på Aröd i Ljungskile där man har lager, service och utbildning.”