Nytt amerikanskt lagförslag kan ge myndigheter rätt att ta ned drönare som stör brandsläckningsarbete

Gadget ShowDrönare lyfts fram som en ny teknik som är behjälplig vid tex skogsbränder, polisutredningar, kraftledningsinspektioner och spaning efter försvunna personer, men bara i händerna på myndigheter. Mindre nogräknade privatpersoner med samma drönarteknik kan ställa till det och tex störa brandsläckningsarbete.

I USA har konfrontationer mellan brandsläckningsarbete och amatördrönare lett fram till ett nytt lagförslag (bill) i Kalifornien om att myndigheter ska ha rätten att hindra, hacka eller skjuta ner obehöriga drönare. Lagförslaget presenterades i slutet av juli 2015.

”Drone operators are risking lives when they fly over an emergency situation,” Gatto, who represents Glendale and northeast L.A., said. ”The Legislature needs to send a signal that our society simply won’t put up with this nonsense. It’s very frustrating to see drone operators once again disrupt firefighting efforts in the Cajon Pass.”

Lagmannen Mike Gatto och senatorn Ted Gaines som ligger bakom lagförslaget vill även att privatpersoner som obehörigt flyger drönare över ”first responders” ska kunna konfronteras med risken att få fängelse.

Nyheten rapporterades av LA weekly och Security Magazine.

Text: Brandskydd.tv

It was confirmed that no air tankers or chopper night flights were going on and it was also confirmed that all news choppers were no where near, according to the photographer of this video.