Vårdboenden i Sollefteå och boende i Säffle får lära sig mer om brandskydd

Säffle brandskyddVårdboenden i Sollefteå ska nu få bättre brandskydd, skriver Sveriges Radio. Ett hundratal medarbetare ska få teoretiska kunskaper och praktik i samarbete med Räddningstjänsten Höga Kusten Ådalen.

”Vi kommer också att inleda ett samarbete med fastighetsägarna för att se över brandskyddet och se vilka insatser som kan göras för att stärka brandskyddet i våra boenden, säger Gert Persson chef för Socialförvaltningen.”

I Säffle kommun har en grupp Säfflebor fått livsnödvändig kunskap hos räddningstjänsten. Det sker inomramen för integrationsprojektet ”Livsviktig integration”, som Säffle kommun håller arrangerar, skriver NWT.se

”Gruppen har träffats sex tillfällen hos räddningstjänsten i Säffle. Första tre gångerna fick deltagarna vårdutbildning ibland annat första hjälpen och hjärt-lungräddning och de sista tre gångerna har varit inriktade på brandskydd”, berättade Conny Groot, projektledare.