Bränder runt om i landet 19 – 31 januari 2013

Brander i Sverige februari 2013

Pyrande brand i torp Göteborgs-Posten. Det rör sig om en pyrande brand i husets trossbotten och man har varit tvungen att såga upp golvet för att kunna släcka elden. Man vet ännu inte vad som orsakat branden. Enligt Räddningstjänsten har ingen person skadats.

Brand i restaurang på Hammarby Sveriges Radio. Branden var först begränsad till köksavdelningen, men den började sprida sig till våningen ovanför och brandkåren fick då bryta upp taket mellan våningarna för att få elden under kontroll. Strax före halv ett i natt var branden helt släckt.

Våldsam brand totalförstörde hus i Nådendal – Vasabladet Vasabladet. En häftig eldsvåda rasade i den gamla stadskärnan i Nådendal på torsdagen. Vid 20-tiden på kvällen stod trähuset med nattklubben Naantalin Hovi fortfarande i ljusan låga.

Skola utrymd efter brand på toa Göteborgs-Posten. En mindre brand utbröt på en toalett på Sandeklevsskolan i Bergsjön på onsdagseftermiddagen. Skolan fick utrymmas och räddningstjänsten kallades till platsen. Personal på skolan kunde dock släcka branden utan hjälp från räddningstjänsten.

Insamling till hemlös familj efter brand Västerbottens-Kuriren. Efter branden i Buafors, Robertsfors kommun, då en villa brann ner till grunden förra veckan, har en insamling startats i bygden. Det är tidningen Västerbottens Mellanbygd som rapporterar om att folk i området startat en insamling för den drabbade.

Skärbräda och kniv orsakade brand Eskilstuna-Kuriren. En skärbräda och en kniv låg kvar på spisen. Samtidigt stod en platta på… Enligt polisen var denna mindre lyckade kombination, orsaken till att det började brinna i en fastighet på Tegnérgatan på tisdagen.

Två till sjukhus efter brand Aftonbladet. Branden ska nu vara släckt men arbetet med att vädra ut all rök pågår fortfarande. Polisen har ställt upp en buss för de boende som själva valt att lämna byggnaden. Brand är ju en sak men rök är minst lika farligt.

Brand på målarfirma på Gåsebäck Helsingborgs Dagblad. Det var strax efter klockan 17.00 som räddningstjänsten ryckte ut till Verkstadsgatan efter larm om brand i en industribyggnad. Väl framme kunde konstateras att det brann precis innanför en låst dörr till en målarfirma.

Man till sjukhus efter brand Eskilstuna-Kuriren. Räddningstjänsten fick rycka ut till Tegnérgatan i Eskilstuna efter larm om en brand. Det brann vid en spis och en man har fått föras till sjukhus.

Brand i badkar Folkbladet. Brand i badkar. Vid 12.30-tiden på tisdagen började det brinna i ett badkar i en villa på Kattfotsvägen vid Ensjön. Badkaret, som var av typen större bubbelbadkar, skulle rengöras.

En till sjukhus efter brand Nutidningen. Två män befann sig i huset, men hade vaknat av konstiga ljud och upptäckt branden i garaget, som är sammanbyggt med huset. Den yngre mannen hade också bekämpat branden med pulversläckare.

Kropp hittad efter brand Aftonbladet. Örnsköldsvik. Ytterligare en kropp har hittats i den villa i Sidensjö utanför Örnsköldsvik som brann ner på söndagen, skriver polisen i ett pressmeddelande. Två män i 30-årsåldern befaras ha omkommit i i branden.

En kropp hittad efter brand Örnsköldsviks Allehanda. En person har hittats efter den brand som utbröt i Sidensjö tidigt under söndagsmorgonen. Det berättar Erik Isaksson som är räddningschef i beredskap i Örnsköldsvik under måndagsmorgonen, ett dygn efter att branden startade i Sidensjö.

Kvinna omkom i brand i Malmö Svenska Dagbladet. Kvinna omkom i brand i Malmö. En kvinna omkom i en brand i ett lägenhetshus på Limhamnsvägen i Malmö på söndagen. Polisen larmades om branden på bottenvåningen strax före klockan 19.

Tre bilar sattes i brand på Öxnehaga i natt Jnytt.se. Brandmän ryckte ut och släckte branden, men en av bilarna fick mycket stora skador. Bilbrand på Öxnehaga – Det finns ingen naturlig förklaring till varför de börjat brinna. Vi misstänker att bränderna är anlagda, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl.

Brand i Kampen ledde till stora vattenskador Vasabladet. En eldsvåda ställde till med en hel del kaos i Kampens köpcentrum i Helsingfors i går. Både för kunder och busspassagerare.

Kvinna skadad i brand i Malmö Aftonbladet. En kvinna skadades i en brand på bottenvåningen av ett lägenhetshus på Limhamnsvägen i Malmö på söndagen. Polisen larmades om branden strax före klockan sju på kvällen. – En kvinna är förd till sjukhus med ambulans.

Två befaras döda i brand Aftonbladet. Redan strax före sju på söndagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst om en brand på Varpvägen i Sidensjö utanför Örnsköldsvik. Villan var övertänd redan när räddningtjänsten kom till platsen, vilket hindrade rökdykare från att gå in i huset.

Brand på förbindelsefartyg i Åboland Hufvudstadsbladet. En brand bröt ut i förbindelsefartyget Nordeps maskinrum på Iniöfjärden utanför Tövsala på söndag kväll. Bara kaptenen och maskinmästaren befann sig på fartyget.

Brand pyr i Kampens köpcentrum Hufvudstadsbladet. Räddningsverket uppgav först att branden var släckt, men senare visade det sig att fetter i rökkanalen hettats upp och branden låg och pyrde i kanalen utanför restaurangen.

Brand i företagshus Skånskan.se. Enligt räddningstjänsten utbröt brand i en källare i en byggnad på Vintergatan. Huset uppges vara obebott, men hyser ett företag i den del som eldhärjats. Larmet om brand kom klockan 09.18.

Man skadad efter brand i lada Barometern-OT. En person fick föras till sjukhus efter en brand i en ladugård på Stävlö gods. Mannen, som enligt uppgift jobbade på gården, fick brännskador på händerna när han bar ut brinnande hö från en gammal stenlada. Skadorna på byggnaden blev inte så stora.

Flerfamiljshus evakueras efter brand Sveriges Radio. Larmet om branden kom vid 19-tiden på lördagen om kraftig rökutveckling från ett trevåningshus på Stenbocksgatan i Simrishamn.

19 höns döda vid brand i garage Sveriges Radio. Det var vid 16.30-tiden som räddningstjänst larmades till platsen. Förutom höns fanns även ett antal mopeder i garaget som skadades i branden. Enligt räddningstjänsten har branden troligen börjat i ett gammalt proppskåp.

Sex omkom i brand i Bombays slum Svenska Dagbladet. Sex personer omkom i en brand tidigt på fredagsmorgonen i tätt bebodda slumkvarter i centrala Bombay på Indiens västkust. 25 januari 2013 kl 09:45 , uppdaterad: 25 januari 2013 kl 09:57. Tre personer skadades och nära 150 bostäder förstördes.

Hörselslinga orsakade brand Ystads Allehanda. Vid halv sex på fredagskvällen fick räddningstjänsten ett automatiskt larm om brand på ett serviceboende. När styrkan från Tomelilla var på plats visade det sig ha brunnit inne på ett rum.

Ströp systern och anlade brand Svenska Dagbladet. Ströp systern och anlade brand. En kvinna i 60-årsåldern bodde tillfälligt hos sin äldre syster i en lägenhet i Göteborg. När lägenheten eldhärjades dog den äldre systern och den andra fick livshotande skador.

En död i brand i Flemingsberg Svenska Dagbladet. En död i brand i Flemingsberg. En person omkom i en lägenhetsbrand i Flemingsberg i Huddinge söder om Stockholm natten till fredagen. Två andra personer fördes till sjukhus med rökskador, enligt länsvakthavande polisbefälet Inger Qvennerstedt.

En till sjukhus efter brand Ystads Allehanda. SOS Alarm fick samtal om branden klockan 23.04. Branden hann aldrig bli särskilt omfattande, men ena gavlen skadades och en man fick föras till sjukhus med rökskador.

Volvo utrymdes efter brandMagazin24.se. Två i personalen fick senare uppsöka företagshälsovården då de hade andats in brandrök, uppger företaget i ett pressmeddelande. Orsaken till branden var att ett filter till en centraldammsugare fattat eld. Skribent Fredrik Klevenhaus.

Ett bra brand ger framgång Svenska YLE. Ett bra brand ger framgång. Publicerad 25.01.2013 – 11:54 . Ett brand av Peter Mustelin Copyright Peter Mustelin. Spela upp klipp på Arenan. Peter Mustelin är industriell designer och brandmanager och hjälper nya och småföretag att lyfta sin image.

Brand i villa i Avesta – en förd till sjukhus Sveriges Radio. Hon var och besökte honom 40 minuter innan branden började, och har bekräftat att han då var ensam. Så det är relativt troligt att ingen annan var där. Det ska inte finnas någon risk för att elden sprider sig till andra byggnader.

Brand ombord på passagerarfärja Svenska Dagbladet. När Sjöräddningen fick larmet om branden klockan 04.55 på morgonen befann sig färjan cirka tio nautiska mil utanför Varberg, dit den varit på väg från Grenå i Danmark med 77 passagerare och 40 i besättningen.

JUST NU: Brand i maskinhall i Ljungbyholm Sveriges Radio. Larmet om branden i maskinhallen kom strax före klockan 12 och räddningspersonal från Kalmar, Tvärskog och Påryd hade trots intensivt arbete inte fått branden under kontroll efter drygt två timmar. Totalt jobbar ett 15-tal brandmän med att släcka elden.

Vandafamilj miste hus i brand Hufvudstadsbladet. Nödcentralen fick larmet vid tretiden på eftermiddagen. Då räddningsverket anlände var huset övertänt. Enligt räddningsverket började branden eventuellt på verandan. En äldre dam och hennes son bodde i huset.

Brand i bostadshus självdog Ystads Allehanda. Branden startade i en mikrovågsugn. När innehavaren kom till studion vid åttatiden på morgonen upptäcktes branden som då hade slocknat. -Troligen slocknade elden på grund av syrebrist, säger Fredrik Persson.

Brand i lastbilssläp på E4 Folkbladet. Branden begränsades till släpet och hjulet. Det blev en kraftig rökutveckling av däcket. Flislasten klarade sig. Den var lastad i containerflak.

Stor utryckning till brand i Vasklot – Vasabladet Vasabladet. Drygt tio brandbilar, två polisbilar och ambulans ryckte ut på ett brandalarm från kraftverksområdet vid hamnen i Vasklot i Vasa.

Rullstolsburen räddad vid brand – låg på golvet Göteborgs-Posten. En rökskadad kvinna fördes till Norra Älvsborgs lasarett i Trollhättan efter en brand i hennes bostad på onsdagsförmiddagen. Kvinnan är rullstolsburen och bor i ett hus vid Edsvägen strax norr om lasarettet, NÄL.

Brand i transformatorstation Göteborgs-Posten. Strax innan klockan 23 fick räddningstjänsten larm om en brinnande transformatorstation vid en fotbollsplan på Asperö. Det var Fortums reparatörer som upptäckte branden och dessa var på plats på ön för att lokalisera orsaken bakom ett strömavbrott.

Polisanmälan efter brand på skola Norrköpings Tidningar. Det var vid 15-tiden på måndagen som en mindre brand bröt ut i en spånsug i anslutning till skolans slöjdsal. Enligt uppgifter till NT kunde branden släckas snabbt av Räddningstjänsten, men skolbyggnaden fick ändå evakueras.

Brand i uthus i Vibble helagotland.se. Räddningstjänsten fick larm om en brand i ett uthus i Vibble vid 13.30-tiden på tisdagseftermiddagen. Enligt SOS alarm är huset på 15 kvadratmeter helt övertänt.

Husvagnar förstörda i anlagd brand Svenska Dagbladet. En båt, tre husvagnar och en bil i Askim i Göteborg förstördes i en brand natten till tisdagen. Fordonen var enligt polisen uppställda utomhus. Polisen misstänker att eldsvådan var anlagd, och ett vittne har sett en person vid brandplatsen.

Brand i kolonistuga efter inbrott Kristianstadsbladet. En brand utbröt vid en kolonistuga efter att det varit inbrott i den. Polisen tog upp jakten på tjuvarna, men tappade bort dem. Det var strax efter midnatt som polis och räddningstjänst larmades till Sommarstadens koloniområde vid Centralsjukhuset.

Branden spred sig via träbjälkar mellan våningsplanen Skånskan.se. Från att ha varit en mindre insats på en brand som man i princip trodde skulle kunna släckas med en handbrandsläckare skickades totalt tre styrkor till platsen. Brandkårer från Landskrona, Helsingborg och Vallåkra fanns på plats.

Brand på Malmövägen Skånskan.se. Strax innan midnatt skickades SOS, polis och ambulans på en brand på Malmövägen i Svedala. EmediateAd. Branden ska ha uppstått i villans pannrum och tros bero på husets panna.

Hyreshus utrymt efter brand Helsingborgs Dagblad. Landskrona. – Ingen människa har skadats och vi har släckt branden som startade i en av fastighetens sex lägenheterna. Vi hugger upp golv och väggar i jakt på eventuella glödbränder, säger brandingenjör André Bengtsson vid brandförsvaret i Landskrona.

Villa totalförstörd i brand Sveriges Radio. En villa vid Stora Syltvik strax utanför Valdemarsvik blev totalförstörd efter en brand under söndagsmorgonen. Familjen som vaknade av brandröken tog sig oskadda ur villan. Larmet om branden kom vid sjutiden.

Polis misstänker anlagd brand vid Muramaris Sveriges Radio. Det var i fredags morse som ett anonymt telefonsamtal tipsade om att byggnaden stod i brand. När räddningstjänst kom dit var huset redan övertänt och insatsen fick inriktas på att stoppa spridning av branden till andra fastigheter.

Brand på Volvo i Tuve Göteborgs-Posten. Branden ska ha startat i en ugn i lokalen. Ambulans kallades till platsen, men ingen person skadades i branden. Lokalen är utrymd under räddningstjänstens arbete.

Villa totalförstörd i brand Sveriges Radio. Räddningstjänsten inriktade sig i stället på att förhindra att branden skulle sprida sig till intilliggande villor. De boende, två personer i medelåldern, berättade för polisen att de vaknade av en smäll och möttes av branden när de gick upp.

Villa totalförstördes Kristianstadsbladet. Det fanns en gasflaska i huset och den fick vi ut innan branden nådde dit, säger Leif Hyllander. Enligt honom är villan totalförstörd. På lördagsförmiddagen var räddningstjänsten kvar på platsen för eftersläckning.