Tips: Armaflex Protect – isolering och brandskydd i ett

Armaflex Protect är Armacells nya högflexibla brandtätningssystem för nästan alla typer av byggnadstekniska ledningar. Till och med rör av flerskikts kompositmaterial som dras genom lätta skiljeväggar erhåller, utan ytterligare brandskyddsåtgärder, ett brandmotstånd på 120 minuter med Armaflex Protect. Samtidigt säkerställer produkten effektiv värmeisolering och säkert skydd mot kondensvatten och buller.

Armaflex Protect är precis lika enkel att bearbeta som övriga Armaflexprodukter, skriver företaget.

Genomföringar i väggar och tak sätts snabbt, snyggt och säkert igen med brandskyddspastan Armaprotect 1000. Pastan är inte brännbar och har en smältpunkt på >1 000 °C. Därmed är den ett perfekt komplement till Armaflex Protect. Produkten kan även användas direkt på ledningar och till och med elkablar som dras genom väggar och tak.

Läs mer