Steglinge Gård ska byggas upp igen – brandskyddet var otillräckligt

Först rivning, sedan väntar ett digert återuppbyggnadsarbete. Steglinge gårds ägare Göran Gibrand har inte gett upp trots mordbranden som fördärvade stora delar av gården, skriver Helsingborgs Dagblad.

En storbrand förstörde den 8 maj 2012 Steglinge gård i Höganäs. Flera stora lador brann ner och branden sågs vida omkring genom den tjocka svarta röken som bolmade från brandplatsen. Som mest var ett 50-tal brandmän varit på plats.

”Vi hade precis suttit och pratat om vårt brandskydd med revisorn och fått högsta betyg”, säger Göran Gibrand, men enligt ett videoinslag på Helsingborgs Dagblads webb sägs att branden försvårades pga avsaknaden av brandväggar.

Läs mer och se video

www.steglingegard.se

Steglinge Gård saknade brandväggar

Bildruta från video på Helsingborgs Dagblad