Appen ”Brandrisk Ute” gör dig och naturen brandsäkrare

För att få ner antalet bränder i naturen presenterar MSB på sajten Dinsäkerhets.se appen ”BRANDRISK Ute”. Den mobila applikationen hjälper dig att hålla koll på brandrisken i skog och mark. Starta inga gräs- och skogsbränder.

Appen använder GPS:en för att visa uppgifter om hur stor brandrisken är på just den plats där du befinner sig. Genom att orientera sig i kartsystemet kan du även få fram uppgifter för resten av landet. Goda tips och råd om hur man eldar säkert ingår i appens innehåll.

Appen bygger på data från SMHI. Prognoskartorna uppdateras dagligen och gäller för fem dygn framåt.

BRANDRISK Ute speglar inte hela verkligheten. Det kan förekomma lokala variationer beroende på områdets terräng och vegetation som gör risken större eller mindre än prognosen.

Appen laddas ner på App Store eller Google Play

brandrisk app